تومور کندروما قاعده جمجمه

تومور کندروما قاعده جمجمه

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۰۷ شهریور ۱۳۹۸

تومور کندروما قاعده جمجمه نوعی تومور خوش خیم غضروف ناحیه قاعده جمجمه می باشد.این تومور علاوه بر جمجمه در دیگر استخوان های بدن ظاهر شود که با روش های درمانی نوین میتوان به درمان این تومور بپردازیم.

تومور کندروما قاعده جمجمه

این تومورها از جمله تومورهای خوش‌خیم مغزی هستند از که از غضروف ساخته شده‌اند و در زمره تومورهای نادر قرار دارند. پایه جمجمه و هم سینوس های پارانازال حاوی غضروف هستند واین تومورها دراین نواحی رشد می کنند.این تومورها به آرامی رشد می کنند، اما در نهایت ممکن است استخوان را بشکنند و یا با رشد بیش از حد خود باعث ایجاد فشار بر روی مغز شوند. در موارد نادر، کندروما ممکن است به یک بیماری سرطانی به نام کندروسارکوم تبدیل شود.

تومور کندروما استخوان 

همچنین این تومورها در استخوان دست، پا، بازو، دنده‌ها، و استخوان ران نیز بوجود می آید. درصورتی که این تومورها در مغز و استخوان تشکیل شوند به آنها انکندروما گفته می‌‌شود در صورتی که این تومورها در سطح استخوان تشکیل شوند به آن‌ها کندرومای پیرا استخوانی گفته می‌‌شود.

تومور مغزی کاندروما

شیوع تومورکندروما قاعده جمجمه

این تومور حدود 25 درصد انواع تومورهای خوش‌خیم استخوان را به خود اختصاص داده است. انکندروما شایع‌ترین نوع از تومورهای استخوانی است که در دست به وجود می‌آید و مردان و زنان را به طور برابر درگیر می‌‌کند. احتمال بروز این تومورها در هر سنی وجود دارد اما معمولاً در سن 30 تا 40 سالگی به وجود می‌آید.بیماریکندروسیتومای پروسیتوسیل بسیار نادر است و معمولاً رشد سریع دارد و منجر به بروز علائم متعددی می‌شود این امر باعث شده است امکان شناسایی زود هنگام آن وجود داشته باشد.

بیشتر در مورد تخصص دکتر علیرضا شیخی بدانید:

جراحی مغز و اعصاب

علائم تومور کندروما قاعده جمجمه

سردرد
 اختلالات شنوایی
 تورم
 اختلالات بینایی
 ایجاد توده یا برآمدگی
 تورم ناحیه جمجمه
 اختلالات بینایی

تشخیص تومور کندروما

 رادیوگرافی ساده: در بیشتر موارد برای رسیدن به تشخیص تنها به رادیوگرافی ساده نیاز است.
 ام آر آی: در مواردیکه یافته های دیده شده در رادیوگرافی ممکن است ما را به وجود تومورها یا بیماریهای دیگری مشکوک نماید، یا در نواحیی از بدن که انجام رادیوگرافی ساده از آنها برای تشخیص کای نیست، از ام آر آی استفاده میکنیم.
 سی تی اسکن: برای دیدن خوردگی استخوان در محل تومور و یا برای بهتر دیده شدن رسوبات کلسیم در داخل تومور کمک کننده است.
 اسکن هسته ای

تومور مغزی

راههای درمان تومور کندروما

جراحی تومور کندروما

جراحی به دوصورت جراحی باز و بسته یا کم تهاجمی انجام می گردد.که عبارتند از:

جراحی کم تهاجمی تومور کندروما:

جراحی بوسیله آندوسکوپی از راه بینی انجام می گیرد ودراین روش اصلا نیازی به ایجاد برش یا برداشتن بخشی از بافت مغز برای دستیابی به نقطه مورد نظر نیست.

جراحی بسته تومورکندروما:

این روش با ایجاد برش کوچکی در ناحیه جمجمه انجام می گیرد به کمک چراغ قوه و دوربین لوله باریک را وارد سر بیمار می کند و بدین طریق به انجام جراحی میپردازد.

پرتودرمانی تومور کندروما

درپرتودرمانی ضمن حفظ بافت های سالم مجاور از امواج پرتویی برای نابودی سلول های سرطانی استفاده می شود.

پرتوو درمانی تومور مغزی

رادیوسرجری گامانایف

در رادیوسرجری گاما نایف از صدها پرتو گاما برای هدف قرار دادن و درمان سلول‌های سرطانی استفاده می‌‌شود. در این روش ریسک آسیب‌دیدگی بافت سالم مجاور کاهش می‌‌یابد و در نتیجه بیمار درد کمتری را احساس می‌‌کند، دوران بهبودی کوتاه‌تر است، و بافت اسکار روی پوست او تشکیل نمی‌‌شود.

شیمی درمانی

درشیمی درمانی از داروهای قوی جهت متوقف کردن رشد سلول های سرطانی استفاده می شود و براساس نوع سرطان نوع دارواستفاده شده متفاوت خواهد بود.


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×