بیماری نوروفیبروماتوز نوع دو

بیماری نوروفیبروماتوز نوع دو

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۰۷ شهریور ۱۳۹۸

نوروفیبروماتوز نوع دویا NF2،نوعی اختلال ژنتیکی است که هم پوست و اعصاب بیمار را درگیر می کند.NF2نسبت به نوع اول خود کمترشایع بوده و تومورهای کمتری را دربرمیگیرد.دراین مقاله به معرفی این نوع تومورو راههای درمان آن پرداخته ایم.

نوروفیبروماتوز نوع دو چیست؟

نوروفیبروماتوز نوع دو یا NF2 از جمله اختلالاتی است که با رشد توموردر دستگاه عصبی ظاهر می شود.شیوع این تومور نسبت به نوع اول بسیار کمتر است . وعلائم و نشانه های این تومورازاولایل جوانی ظاهر می شود که از مهم ترین تومورهای مرتبط با این بیماری تومور شوانومای وستیبولار می باشد که بر اعصاب حمل اطلاعات شنوایی و تعادلی رشد می کند.علاوه برآن ممکن است نوروفیبروماتوز نوع 2سبب ایجاد شوانوما گردد که سبب اختلال درسایر اعصاب مغزی ،نخاعی و بینایی و اعصاب می شود.

نوروفیبروماتوز

علائم نوروفیبروماتوز نوع 2

بسته به نوع اختلال همراه با بیماری علائم بیمار نیز متفاوت خواهد بود
علائم مرتبط با تومور شوانومای وستیبولار:
از دست دادن تدریجی شنوایی
زنگ زدن گوش
از دست دادن تعادل
سردرد های ناگهانی
علائم مرتبط با تشکیل توموردردستگاه عصبی:
بی حسی و ضعف در ناحیه پا
درد در ناحیه کمر و ستون فقرات
اختلالات بینایی همچون آب مروارید
اختلالات تعادلی

دلایل تشکیل بیمای نورفیبروماتوز نوع دو

ژن فیبروماتوز دو برروی کرموزوم 22قراردارد واین کرومزوم مسئول تولید پروتئین مرلین می باشد که درصورت جهش یافتن ژن فیبروماتور نوع دو سبب نابودی پروتئین مرلین و رشد غیرقابل کنترل سلول ها می شود.

عوارض بیماری نوروفیبروماتوز نوع دو

بروز اختلالت شنوایی و درموارد شدیدتر ناشنوایی جزئی و کامل
فلج صورت و آسیب به عصب فاسیال صورت
بروز اختلالات بینایی
بروز تومورهای همچون شوانوما ومننژیما

نوروفیبروماتوز

تشخیص نوروفیبروماتوز نوع 2

پزشک جهت تشخیص این بیماری انواع روشهای معاینه بالینی و فیزیکی و انجام تست های تشخیصی را جهت دستیابی به این اختلال بکار می برد.از جمله این روش ها عبارتند از:
معاینه بالینی شامل انجام معاینه چشم و معاینه گوش
انجام روش های تصویربرداری از قبیل ،رادیوگرافی با پرتو ایکس ،انجام اسکن و ام آرآی جهت بررسی نوع تومور

روش های درمان نوروفیبروماتوز نوع 2

پزشک با بررسی علائم و شناسایی نوع اختلال همراه با بیماری نوروفیبروماتوز روش های درمانی زیر را پیشنهاد می دهد که عبارتند از:

ایمپلت بخش شنوایی گوش

به کمک ایمپلت بخش شنوایی ساقه مغزیا بخش حلزونی گوش میتوان به بهبودی شنوایی فرد کمک بسیارکرد.

رادیوجراحی استروتاکتیک

این روش بدون ایجاد برش و با تاباندن پرتو انجام میگیرد وروشی برای برداشت نوروم های شنوایی وبازگردانندن شنوایی بیمار

نوروفیبروماتوز

بیشتر در مورد تخصص دکتر علیرضا شیخی بدانید:

جراحی مغز و اعصاب

جراحی

پزشک انجام جراحی را برای برداشت نوروم‌های شنواییِ برای بهبود وضعیت شنوایی بیمارتوصیه می‌کند. برداشت کامل شوانوماها در افراد مبتلا به شوانوماتوز، می‌تواند تسکین درد را به دنبال داشته باشد.

شیمی درمانی و پرتودرمانی

بسیاری ازتومورهای بدخیم و دیگر سرطان‌های مرتبط با نوروفیبروماتوزرا میتوان به کمک روش های درمانی شیمی درمانی و پرتودرمانی به تنهایی و یا همراه دیگر روش ها درمان کرد.


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×