انواع توموری های مغزی خوش خیم

انواع توموری های مغزی خوش خیم

مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: دکتر علیرضا شیخی
انتشار : ۰۴ شهریور ۱۳۹۸

تومورهای خوش خیم مغز عموما به آهستگی رشد می کنند و احتمال بهبودی چنین بیمارانی بسیار بالا می باشد. تومورهای خوش خیم شامل انواع مختلفی تقسیم می شوند؛ که دراین مقاله به معرفی این نوع تومورها و راههای درمان آن پرداخته ایم.

تومورهای مغزی

تومورها را بر اساس منشاشان تقسیم بندی می کنند که عبارتند از:

تومورهای اولیه:

تومورهای اولیه مغزی شامل آن دست از تومورهایی هستند که از بافت های مغزی و یا بافت های اطراف مغز ایجاد می گردند. تومورهای اولیه به عنوان تومورهای گلیال (تومورهایی که از سلول های گلیالی تشکیل شده اند) و یا تومورهای غیر گلیال (تومورهایی که روی و یا داخل ساختارهای مغزی نظیر عصب ها، رگ های خونی و غده ها رشد می کنند) دسته بندی می گردند که می توانند بدخیم و یا خوش خیم باشند.

تومور مغزی

تومورهای ثانویه

تومورهای ثانویه مغزی همان تومورهای متاستاتیک هستند که از دیگر نقاط بدن به بافت مغز هجوم می آورند. این تومورها عموما سرطانی یا بدخیم می باشند.

تومورهای خوش خیم 

تولید سلول های اضافی و غیر طبیعی در مغز تشکیل زائده و توده ای را می دهد که به تومور معروف هستند. تومورهای خوش خیم دارای سلول های سرطانی نیستند، این تومورها عموما به بافت های اطراف خود و سایر نقاط بدن منتشر نمی شوند و به بندرت زندگی بیمار را تهدید کرده و احتمال بهبودی بیمار با انجام عمل جراحی تومورهای مغز وشیمی درمانی و رادیوتراپی امکان پذیر می باشد.

انواع تومورهای خوش خیم

تومورمننژیوم :

مننژیوم از شایع ترین تومورهای خوش خیم محسوب می شود که از اطراف پرده های مغز منشا می گیرند. در خانم های بالای 50 سال شایع می باشد. این نوع تومور را میتوان بوسیله جراحی کامل برداشت و احتمال عود تومور پس از عمل بسیار کم می باشد.

تومور کوردوما:

این نوع جزو تومورهای نادر به حساب می آید که به آهستگی رشد کرده و عموما در کف جمجمه و یا در قسمت انتهایی ستون فقرات بروز می یابد. شیوع این تومور عموما در افراد میانسال در محدوده سنی 50 تا 60 سال می باشد.

تومور مغزی

تومور کرانیوفانژیوم:

این تومور جزو تومورهای خوش خیم می باشند اما رفتار تومورهای بدخیم را دارند و به دلیل نزدیکی به مناطق حساس برداشتن آن با دشواری همراه می باشد. این تومور از ناحیه قاعده مغز رشد کرده و به تدریج بزرگتر می شود و بسیاری از عناصر موجود در کف جمجمه را از جمله غده هیپیوفیز، هیپوتالاموس، عروق خونی و در نهایت بطن های مغزی را درگیر می کند.

تومور گلوموس جوگولار:

از رایج ترین فرم تومور گلوموس می باشند. این تومورها عموما در زیر قاعده جمجمه و در ناحیه بالای ورید ژوگولار تشکیل می شود

تومورمنینگوماس:

این تومورها از پرده های مغزی منشا می گیرد و جزو معمول ترین تومورهای درون جمجمه محسوب می شوند. درصد کمی از این تومورها، ممکن است بدخیم باشند.

تومور پپنئوسیتوما:

این تومورها از سلول های پینه آل منشا میگیرند و به آهستگی رشد می کنند و عمدتا در بزرگسالان رخ می دهند.

تومور مغزی

بیشتر در مورد تخصص دکتر علیرضا شیخی بدانید:

جراحی مغز و اعصاب

تومورهای هیپوفیز یا آدنوم هیپوفیز:

از معمول ترین تومورهای درون جمجمه به شمار می آیند. اکثر تومورهای آدنوم به آهستگی رشد میکنند و خوش خیم هستند.

تومور شوانوما:

از شایع ترین تومورهای بزرگسالان محسوب می شوند که از طول رشته های عصبی که نقش ایجاد عایق الکتریکی را برعهده دارند، منشا میگیرند. از رایج ترین نوع تومورشوانوما میتوان به آکوستیک اشاره کرد که از طریق مغز به گوش انتشار می یابد.

تومورهای نادرنئوپلاستیک:

از دیگر تومورهای خوش خیم نادر میتوان به، گانگلیوسیتوما، گانگلیوما و آناپلاستیک گانگلیوگلیوما اشاره کرد که شامل سلول های نئوپلاستیک بوده و عمدتا در افراد جوا ن رخ می دهد.


مطالب مشابه

ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات
ترک سیگار قبل از انجام جراحی فیوژن ستون فقرات

تحقیقات زیادی ثابت کرده است که سیگار کشیدن برای بیمارانی که قرار است تحت جراحی فیوژن ستون فقرات قرار گیرند مضر است؛ اما سیگار کشیدن چقدر بد است؟ چگونه بر همجوشی و فیوژن ستون فقرات تأثیر می گذارد؟

جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات
جلوگیری از یبوست بعد از جراحی ستون فقرات

یبوست یک مشکل شایع در بسیاری از افرادی است که دوران ریکاوری بعد از جراحی ستون فقرات را پشت سر می گذارند و اغلب باعث ناراحتی و درد قابل توجهی می شود.

ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی
ملاحظات جراحی ستون فقرات سرپایی

تعداد روشهای جراحی ستون فقرات که اکنون بصورت سرپایی انجام می شود ، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است ، به این معنی که بیمار در همان روز جراحی به خانه می رود و حتی یک شب هم در بیمارستان نمی ماند.

تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن
تصمیم گیری در مورد جراحی دیسک دژنراتیو گردن

تصمیم گیری در مورد عمل جراحی برای بیماری دیسک دژنراتیو گردن در نهایت پس از ارزیابی دقیق مزایا و خطرات احتمالی این روش بر عهده بیمار است. عوامل زیادی در این فرایند تصمیم گیری نقش دارند و اهداف و انتظارات در هر بیمار متفاوت است.

تومور متاستاتیک ستون فقرات
تومور متاستاتیک ستون فقرات

اگر پزشک شما بگوید تومور ستون فقرات شما متاستاتیک است، این بدان معناست که سرطان از ناحیه دیگری از بدن شروع شده و سپس به کمر یا گردن گسترش یافته است. ستون فقرات سومین محل شایع متاستاز سرطان است.

انواع تومور ستون فقرات
انواع تومور ستون فقرات

تومور ستون فقرات توده ای غیر طبیعی از بافت درون نخاع و یا ستون فقرات است. این سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد و تکثیر می یابند و به نظر می رسد مکانیزم هایی که رشد سلول به صورت طبیعی را کنترل می کنند به خوبی عمل نمی کنند.

درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟
درد و بی حسی پا: این علائم چه معنایی دارند؟

درد پا ممکن است متناوب یا مداوم باشد و از یک درد خفیف تا احساس سستی یا سوزش متغیر باشد. بی حسی ممکن است مانند از دست دادن حس یا سرما و یخ زدگی در یک یا چند قسمت از پا احساس شود.

محافظت از کمر در مقابل افزایش سن
محافظت از کمر در مقابل افزایش سن

بسیاری از ما با این صحنه واجه شده ایم- در آینه نگاه می کنید و خطوط روی صورت تان را مشاهده می کنید، اثر جانبی پیری که برای همه ما اتفاق می افتد. شروع به استفاده از کرم ضد پیری می کنید و چین و چروک به طور قابل ملاحظه ای بهبود می یابد و زندگی ادامه می یابد.

مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی اسکولیوز ، توصیه می شود که بیمار با آنچه در طول مراقبت های بعد از عمل انتظار دارد و همچنین تعهد لازم برای تکمیل روند بهبودی و کسب نتیجه مطلوب ، آشنا شود.

نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار
نکات مهم برای پیشگیری از آسیب دیدگی کمر و پشت در محل کار

آیا می دانستید که تنها مشاغل با فشار کاری زیاد نیستند که به کمر درد منجر می شوند؟ آیا در طول روز پشت میز می نشینید و از کامپیوتر استفاده می کنید؟ شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

×